Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

10 υπέροχα πράγματα για να κάνεις μέχρι το επόμενο τριήμερο

Όλες οι επιλογές για έξοδο που έχεις αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2024

Εν αναμονή του επόμενου τριημέρου, αυτού της 25ης Μαρτίου, που έρχεται, κάνουμε σχέδια και ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για έξοδο και διασκέδαση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα θέατρα, τα αφιερώματα και τα live των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν.

αμπι.png

Ο «Αμπιγιέρ» με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Ιεροκλή Μιχαηλίδη στην Κύπρο
Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, έρχεται στην Κύπρο για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο.Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων.Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης.Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου.Σε μια εποχή που η κοινωνία μεταβάλλεται και ο ρόλος μας μέσα σε αυτήν αμφισβητείται, συγκρούεται και επαναδιαπραγματεύεται, η Τέχνη μπορεί και μας δείχνει το δρόμο, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και τελικά να παρέμβουμε με καταλυτικό τρόπο στην πραγματικότητα.«Γιατί μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε…»Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στέλλα Καζάζη, Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Κοράκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Γιώργος Γιατζιτζάκης,, Ορφέας Τσαρέκας και ο Ανδρέας Δανιήλ.
>> Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30.
>> Πέμπτη 21 Μαρτίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, 20.30.
Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy/ Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου: €25 & €23/Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου: €25 & €23 & €20

salo.jpg

Από Σμύρνη Σαλονίκη της Μιμής Ντενίση
Η Μιμή Ντενίση παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, για 10 παραστάσεις, και μας ξεναγεί στην ιστορία της οικογένειας Μπαλτατζή, αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια :Μιμή Ντενίση. Πρφταγωνιστούν αλφαβητικά Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Κουρή, Μέμος Μπεγνής Όλγα Πολίτου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μαρία Φιλίππου
>> Τρίτη 19-Πέμπτη 28 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00 (Κ & Δ 18.00) Εισιτήρια: soldouttickets.com.

Staging Worlds: Cypriot Scenographers in Retrospect
Με μια έκθεση υπό τον τίτλο «Staging Worlds: Cypriot Scenographers in Retrospect», τιμά την προσφορά των διακεκριμένων καλλιτεχνών του θεάτρου Στέφανου Αθηαινίτη, Άντη Παρτζίλη και Νίκου Κουρούσιη, το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου (CYCSTAT).
>> Εγκαίνια Τρίτη 19 Μαρτίου, Film Etc. Creative Space, Κυριάκου Μάτση 10, Έγκωμη, Λευκωσία, 19.30. Μέχρι 29 Μαρτίου (Τρίτη – Κυριακή 10π.μ.- 1μ.μ. & 5-8μ.μ.).

ανεμωνα2.jpeg

Κολιέ από Μαργαριτάρια από το Θέατρο Ανεμώνα
Ένα έργο εμπνευσμένο από την τραγική ζωή της "Δήμητρας της Λέσβου". Μέσα από το έργο καυτηριάζονται τα θέματα της διαφορετικότητας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της διαταραχής ταυτότητας φύλου και τις επιπτώσεις που έχουν στους ανθρώπους, την οικογένεια τους και κατ’ επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία. Μια κοινωνία ανθρώπων που λόγω κοινωνικής και πνευματικής φτώχειας και αμορφωσιάς γίνεται ο σιωπηλός δολοφόνος του Δημήτρη. Του κάθε Δημήτρη. Έργο βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου. Της συγγραφέως: Μαριλένας Αχιλλέως.
>> Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Μαρτίου, Θέατρο ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: soldouttickets.com. .

paidia.jpg

Aφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ
Σημαντικοί άνθρωποι του κυπριακού θεάτρου θα συναντηθούν ξανά στη Νέα Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ASSITEJ Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Το Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα – ASSITEJ Κύπρου αφιερώνει τη φετινή γιορτή στην πρώτη δεκαετία της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ (1976- 1986) και στους ανθρώπους του θεάτρου που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο ξεκίνημα του επαγγελματικού θεάτρου για παιδιά στην Κύπρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:00, στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ.Εισαγωγή στα πρώτα χρόνια της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ θα κάνει η εκπαιδευτικός και θεατρολόγος Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας συντελεστές των παραστάσεων εκείνης της εποχής θα κάνουν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, για να θυμηθούν όμορφες στιγμές από το ξεκίνημα της Παιδικής Σκηνής. Τον συντονισμό θα κάνει η Μαρίνα Μαλένη, ενώ η συζήτηση θα εμπλουτιστεί με τραγούδια από τις εν λόγω παραστάσεις, τα οποία θα ερμηνεύσει ζωντανά η Χριστίνα Αργύρη. Θα προβληθούν, επίσης, πλάνα και φωτογραφίες από τη δεκαετία 1976- 1986, προερχόμενα από το Αρχείο του ΘΟΚ.Η πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ ήταν ο «Παπουτσωμένος γάτος», σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου, που έκανε πρεμιέρα στις 11 Απριλίου 1976, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Έκτοτε, η Παιδική Σκηνή του ΘΟΚ (μετέπειτα Σκηνή 018), παρουσίασε άλλες 78 παραγωγές.
>> Τετάρτη 20 Μαρτίου,Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 77772717.

κενο.jpg

Το Κενό Αυτοπροσώπως από το Θέατρο Δέντρο
Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά». Ως «μια κωμωδία για την ήττα» προσδιορίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας και πως αλλιώς αφού πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία -ένα περίτεχνο σκηνικό παιχνίδι με καταιγιστικούς διαλόγους- που σατιρίζει ήθη και παθογένειες μιας κοινωνίας απαθούς, βολεμένης στον καναπέ… Τους τέσσερις ήρωες-αντιήρωες του έργου ενσαρκώνουν με περίσσια ερμηνευτική μαεστρία ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Τετάρτη 20 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ, 77777745. Προπώληση: www.soldouttickets.com.cy | Kαταστήματα STEPHANIS.

bardhw.jpg

Ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Βαρθακούρης στη Λευκωσία
Οι Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης, δύο καλλιτέχνες που έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία, έρχονται για ακόμα ένα δυνατό live στο νησί μας.Έτοιμοι να μας παρασύρουν με τις μοναδικές ερμηνείες τους τραγουδώντας επιτυχίες που αγαπήσαμε και αγαπάμε, σε μια ανατρεπτική συναυλία στο αγαπημένο Patio Coctail Bar στη Λευκωσία την Τετάρτη 20 Μαρτίου.Δύο καλλιτέχνες που έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στο ελληνικό πεντάγραμο με διαχρονικά τραγούδια που όλοι σιγοτραγουδήσαμε και αγαπήσαμε.
>> Τετάρτη 20 Μαρτίου, Patio Coctail Bar, Λευκωσία. Πληρ. 226644 88.

sko.jpg

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Το Σκοπευτήριο" στο θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει.
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>>Τετάρτη 20 Μαρτίου, 20.30, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία / Πέμπτη 21 Μαρτίου, 20.00, Κινημστοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, Λευκωσία./Είσοδος: 15.00-12.00.Kρατήσεις.9614780

lo.jpg

Αυτή η νύχτα μέλι στη Λάρνακα
Η νέα ξεκαρδιστική και διαδραστική κωμωδία της Pirasmos Productions "Αυτή η νύχτα μέλι", σε σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη. Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πέγεια της Πάφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Ή μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Πρωταγωνιστούν: Λώρης Λοϊζίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστρίδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
>> Πέμπτη 21 Μαρτίου, Θεάτρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30/ Εισιτήρια: Soldouttickets

cinema tainies.png

"Oppenheimer", "Barbie" και "Poor Things" ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου
"Oppenheimer", "Barbie" και "Poor Things", λίγες μέρες μετά την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2024, "επιστρέφουν" στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου. Θυμίζουμε ότι η ταινία του Christopher Nolan για τον "πατέρα" της ατομικής βόμβας, ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, καθώς απέσπασε 6 από τα 13 χρυσά αγαλματάκια που διεκδικούσε, ανάμεσά τους: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Cillian Murphy) και Β' Ανδρικού Ρόλου (Robert Downey Jr.). Η κωμική ταινία φαντασίας του Γιώργου Λάνθιμου, κέρδισε 4 βραβεία, με σημαντικότερο αυτό της Emma Stone για τον Α' Γυναικείο Ρόλο ως Bella Baxter, ενώ το φαινόμενο "Barbie" της Greta Gerwig περιορίστηκε τελικά σε μόλις ένα βραβείο, αυτό του Καλύτερου Τραγουδιού.
Μάθε περισσότερα, εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close